top of page

 

 

 

 

 

Als psycholoog, kindercoach én moeder van twee kinderen in de basisschoolleeftijd, doe ik een schat aan mensenkennis op. Ik realiseer me hoe belangrijk het is om gezond met stress en emoties om te gaan. En je bewust te zijn van wat je voelt en denkt. Want door te weten wat er in je omgaat, voel je beter aan wat je nodig hebt. En die opmerkzaamheid is iets wat je kunt trainen. Soms merk je dan precies wat je voelt, en op andere momenten merk je juist dat je gevoelens helemaal niet zo eenduidig zijn. Mijn dochter (toen 5 jaar) drukte dat al eens mooi uit: “ik ben boos, maar ik voel me blij”.

Nadat ik zelf tijdens een cursus mindfulness ervoer hoe waardevol ‘leven in aandacht’ is, heb ik met veel plezier de opleiding tot MindfulKids-trainer gevolgd. Het speelse karakter van het programma MindfulKids past bij de beleving van de kinderen en sprak mij gelijk aan.

Wat ik mijn eigen en andere kinderen wil meegeven, is stilstaan bij gevoelens en vertrouwen op jezelf. Minder piekeren en meer in het hier-en-nu zijn. En daardoor vaker genieten van kleine dingen. De zon op je huid voelen of de wind in je haren! Kinderen zijn van nature al heel goed ‘in het moment’, maar er wordt in een maatschappij vol (digitale) prikkels ook veel van hen gevraagd. Omdat kinderen al heel veel ‘moeten’, wil ik met hen graag bewust momenten creëren om vaker in de ‘zijn-modus’ te komen en minder in de ‘doe-modus’. Juíst kinderen, die nog minder vaste patronen hebben ontwikkeld dan volwassenen, staan erg open voor nieuwe ervaringen.

Over mij

  • Facebook Social Icon
bottom of page